Chokladprovningar

För närvarande hålls chokladprovningar enbart på vardagar. Under sommarens högsäsong 16 juni - 1 september kan chokladprovningar enbart bokas innan 10.00 eller efter 17.30

 


 

Fabrikens chokladprovning - 40 min

Gör en unik resa genom chokladens fängslande värld, från kakaoböna till chokladkaka.

Visste du att kakaosorten, ursprunget, jäsningen och rostningen är fyra av de viktigaste grunderna till varje choklads unika smakprofil och karaktär? Varje ursprungschoklad bär på sin egen historia som skapar grunden till dess särpräglade karaktär och gör smaken helt olik någon annan.

Vi tar med dig på en spännande resa genom olika delar av världen för att ta reda på varför en viss choklad smakar som den gör. Genom att använda alla dina sinnen kan du ta din chokladupplevelse till en helt ny nivå och upptäcka smakdimensioner som du aldrig trodde fanns inom choklad.

Provningen sker i ett avskilt rum där det även går att kika in Svenska Kakaobolags produktionslokaler. En perfekt gruppaktivitet, för möhippan, företagsfesten eller varför inte kompisgänget? Vill ni förlänga upplevelsen går det finfint att köpa till en kopp kaffe och ett par praliner efter provningen för att umgås ytterligare en stund.

Chokladprovningen äger rum i vår fabrik på Österlen och vi lovar er smakupplevelser utöver det vanliga. Vi vill att du ska åka härifrån med nya kunskaper om hur choklad tillverkas, varför den smakar som den gör och en insikt i vad som skiljer choklad från choklad. 

Pris: 2500 sek för 1-10 personer. Därefter 250 sek per adderad person.
Tillägg: Kaffe och två praliner efter provningen för  50 sek per person.
Max 16 personer per provning. Vi har inga speciella priser för barn utan priset gäller per kuvert.

För förfrågning gällande evenemang & datum maila: info(at)svenskakakao.se