Vad vore en sommar utan ett besök på Österlen. Detta fantastiska landskap som omger vår chokladfabrik bjuder på hantverk, naturupplevelser och kulinariska upplevelser. Efter tio år på Österlen vill vi dela...
Read more →
Kunder brukar vallfärda till butiken för att köpa våra nyslungade, gräddigt mjuka jordnötsdrömmar. Här får du receptet så du kan göra dem själv hemma och längtan blir för stor och...
Read more →
Ett recept för den perfekta varma chokladen. Hemligheten är att blanda både kakaopulver och riven choklad och att addera en liten nypa salt. Prova så får du se.
Read more →
Choklad, när den är otempererad är porös i textur och ofta ser man kakaofett som migrerat till ytan genom fläckar, ringar och en matt ovansida. Genom att temperera din choklad när...
Read more →
Kakao har faktiskt många gånger fler möjliga smakämnen än både vin och kaffe. Rätt tillverkad utan onödiga tillsatser kan choklad därför smaka oerhört olika – alltifrån frukt, blommor och gräs...
Read more →
För att göra en mörk choklad på 70 % behövs två ingredienser – kakaobönor och socker. När allt är färdigmalt conchas chokladen för att slutjustera egenskaper som smak och flytbarhet....
Read more →
All kakao kommer från arten Theobroma cacao och länge trodde man att det bara fanns tre sorter – Criollo, Forastero och Trinitario. På senare tid har däremot fler än tio...
Read more →
Vi hjälper dig att hitta julklappar, påskgåvor & minnesgåvor till dina anställda, kunder eller samarbetspartners. Vi har ett brett sortiment med lyxiga chokladgåvor som passar alla tillfällen.
Read more →
Plötsligt är våren här. Syrenen och häggen står i full blom. Återigen skall vi uppmärksamma alla mammor på mors dag. Här nedan har vi listat våra bästa chokladtips. 1. Den storslagna...
Read more →