Bara en kopp kaffe

Sommaren 2013. Semestern som aldrig slutade. Vad vi trodde skulle vara ett kort stopp för en kopp kaffe i en liten by i Österlen blev den största förändringen i våra liv. Istället för att köpa kaffe lämnade vi våra livliga stadsliv i Stockholm och köpte en enorm 19: e skola byggnad för röd tegelsten och flyttade till landsbygden. Tre månader senare grundade vi Svenska Kakao, en av de första hantverkschoklad, bönor till barfabriker, i Sverige.

Sex år senare var vi en av de första bönor till bonbon-tillverkare i Norden som använde vår egen choklad för hela vår konfektyr. Bonbonerna är gjorda med många lokala ingredienser som odlas runt omkring oss och går under varumärket Österlenchoklad.

Det som fick oss att bli kär i choklad från början var smak. Men efter att vi fick veta mer om kakaosorter, jäsning, rostning och alla andra smakseffekter i processen, det var då vi visste att vi var tvungna att starta en chokladfabrik.

Vårt mål var och är fortfarande att göra choklad av kakaosorter som har naturligt extraordinära smaker. För oss kommer de tillsatta emulgeringsmedlen, extra fett och vanilj som är vanlig praxis i traditionell och kommersiell choklad ofta i vägen för att uppleva kakaos rena smak.

Vi vill lägga till ett annat perspektiv på vad choklad kan vara när det gäller smak och tillsammans med den globala hantverkschokladrörelsen får vi kakao på ett ärligt, hållbart och transparent sätt. Steg för steg arbetar vi tillsammans som en gemenskap för att förändra chokladindustrin och vi hoppas att du vill gå med oss.

Håll dig söt
// Fredrik & Ulrika