En annorlunda smakguide

Vi har under många år försökt att hitta sätt som kan förklara smakerna av vår choklad. När vi började tillverka bean to bar choklad öppnades en helt ny värld av smakupplevelser men också de där känslorna av upptäckarglädje, nyfikenhet och bara ... rock'n'roll.

 

 

Så vi har utvecklat vårt eget smakindex för att försöka kartlägga just hur annorlunda och spännande en chokladkaka kan upplevas. Inte bara för din skull, utan för att du ska kunna ge den perfekta presenten till din mormor, svärföräldrarna, din specialkaffeälskande vän eller dina naturvinsfrälsta foodie-vänner.

Credits: Detta index är inspirerat av genierna på Cave pur Jus.

 

 

Rock'n'roll 1 

Smakar sött och gräddigt. Som vanilj och kakaopulver. Din trygga, säkra plats i chokladens universum. Du kommer att äta upp allt på en gång. Det här är en smak som du känner igen. Den påminner om barndom, om choklad i skidbacken.  Det här är en typisk choklad du kan ge till din mormor utan problem.

 

 

 

Rock'n'roll 2

En choklad som smakar ... ja choklad. Den är balanserad och sticker inte ut på något sätt. Inget revolutionerande. Dina svärföräldrar kommer att uppskatta den och tycka att du är en omtänksam person som tagit med lite choklad till middagen.

 

 

 

Rock'n'roll 3 

Vänta ... vad händer här? Det här är choklad men också något mer. Något händer. Kan det vara några andra smaktoner där? En bärighet? En nötighet? Kanske finns en syrlighet i eftersmaken? En perfekt present till vännen som uppskattar god mat men fnyser över hajpen med naturvin och specialkaffe.

 

 

 

Rock'n'roll 4

Det är nu du börjar säga udda saker som " Det smakar precis som en skiva rostat bananbröd med apelsin på toppen". Eller "Wow, det är som att äta ett hallon medan jag biter i en citron. Varför doftar det av grönt gräs"? Det här är inget du hittar i din lokala livsmedelsbutik. Din specialkaffeälskande vän kommer att uppskatta en choklad som denna.

 

 

  

Rock'n'roll

Det här ... är ... konstigt. Det är lite crazy. Du gillar det, men det är definitivt utanför din bekvämlighet. Det är punk. Det är provocerande. Det är helt nytt. Smaker du aldrig trodde att du skulle hitta i en chokladkaka. Chokladen ÄR död, men inte den här. Den lever. Är det ens choklad? Du är faktiskt inte säker men vem bryr sig. Dina naturvinsfrälsta foodie-vänner kommer att känna att du äntligen förstått dem.