HANDLA CHOKLADKAKOR

- Mörk choklad & mjölkchoklad -

All choklad tillverkas bean to bar här på vår chokladfabrik i Skåne. Det betyder att vi utgår från kakaobönor som vi valt ut från olika ursprung. Vi har allt från riktigt mörk choklad på 100% till ljus mjölkchoklad. Hitta din favorit.

Mörk chokladkaka med smak av kaffe och kanelbulle Fin premiumchoklad från chokladfabriken i Skåne
Kaffe & Kanelbulle - Choklad med smak av en svensk fika 59 kr
Vår tolkning av en svensk klassiker - kaffe och kanelbulle. Basen är vår mörka mjölk- choklad där vi varsamt maler ner lättrostade kaffebönor och kanel för att skapa en finstämnd harmoni av smaker. Kaffet är rostat av våra vänner på Kafferäven i Göteborg. Det är odlat av kooperativet Abakundakawa i Rwanda som startade 1999. Kooperativet stöttar ensam- stående hushåll och har främst kvinnliga medlemmar. Abakundakawa betyder ”vi som älskar kaffe”. Kakaon hämtar vi från Öko Caribe på Dominikanska Republiken. Vikt: 50 gram 
Fin mörk choklad med salt Bean to bar choklad med salt
Chokladkaka med Havssalt - Mörk choklad 74% 59 kr
Havssalt i mörk choklad. En klassiskt kombination. Det salta och det söta.  Havssaltet kommer från den lilla danska ön Läsö i Kattegatt. Där utvanns salt redan på medeltiden. Læsø salt arbetar efter urgamla traditioner där det salta grundvattnet från Kattegatt får koka långsamt över öppna eldar. Varje morgon samlas saltet upp och får torka i flätade korgar.  Här har vi kombinerat saltet med vår mörka choklad (74%) tillverkat på kakaobönor från Tanzania. Vikt: 50 gram 
Kommer snart
Fin mörk choklad med bourbon whiskey bean to bar choklad Svenska Kakao
Bourbon Whiskey Mörk chokladkaka 72% 59 kr
Chokladen för alla whiskeyälskare. Kakaobönorna har lagrats i bourbon whiskey innan vi tillverkat chokladen till denna begränsade upplaga.  Smaken av bourbon whiskey bäddas in i chokladens naturliga toner av honung och apelsin. En upplevelse utöver det vanliga. Kakaobönorna till chokladen handlar vi av producenten Semuliki Forest Cacao som köper nyskördad kakao till ett premiumpris av mer än 1000 bönder där merparten är kvinnor.   Region/Producent: Uganda, Semuliki Forest Cacao Böntyp: Lokala varianter av Trinitario och Amelonado Skördeår:  2021 Ingredienser: Kakaobönor, socker, bourbon whiskey Vikt: 50 gram 
Prisbelönt mörk chokladkaka från Peru Premiumchoklad från Peru av Svenska Kakao
Mörk chokladkaka 72% från Peru I Single Origin 59 kr
Mörk premiumchoklad tillverkad bean to bar för hand på vår chokladfabrik i Skåne. En flerfaldigt prisbelönt mörk choklad med eleganta toner av ros, litchifrukt och nymald svartpeppar.  Vikt: 50 gram Vi handlar bönorna av producenten Ucayali river cacao som har sin fermenteringsstation utanför Pucallpa i Perus del av Amazonerna.  PRISERSilvermedalj i choklad VM, International Chocolate Awards 2018Silvermedalj i choklad EM, International Chocolate Awards 2018 Region/Producent: Peru, Ucayali River Cacao Böntyp: Comun och lokala varianter av Trinitario Skördeår:  2022 Ingredienser: Kakaobönor, socker
Fin mörk choklad från Uganda Bean to bar choklad Uganda
Äkta mörk choklad 72% från Uganda - Single Origin 59 kr
En fin mörk choklad med fruktiga toner av bananbröd, apelsin och kanel. Vissa tycker att smaken av ett glas bourbon whisky träder fram på slutet. Passar dig som älskar en choklad med hög fruktighet. Kakaobönorna i den här chokladen handlar vi från producenten Semuliki Forest Cacao i Uganda. Där odlas kakaofrukterna utan bekämpningsmedel och skördas för hand. Därefter fermenteras och torkas de varsamt innan de skeppas till vår lilla chokladfabrik på Österlen. Här rostas kakaobönorna lätt och mals sedan med lite socker till delikat choklad. En komplex hantverksprocess från bean to bar.  Vikt: 50 gram Vi handlar bönorna av producenten Semuliki Forest Cacao som köper nyskördad kakao till ett premiumpris av mer än 1000 bönder där merparten är kvinnor.   Region/Producent: Uganda, Semuliki Forest Cacao Böntyp: Lokala varianter av Trinitario och Amelonado Skördeår:  2022 Ingredienser: Kakaobönor, socker
Fin mörk choklad från Dominikanska Republiken Mörk choklad Dominikanska Republiken
Mörk choklad av fin kvalitet 70% från Dominikanska Republiken 59 kr
Vår mest populära mörka choklad som uppskattas av de flesta för sin lätt bäriga smakton. En mörk choklad med finstämd balans mellan toner av honung, röda bär och nötter. Tillverkas för hand, bean to bar, här på chokladfabriken här i Skåne av premiumkakao som skördats för hand.  Mjölkfri och utan onödiga tillsatser.  Vikt: 50 gramBönorna i den här chokladen kommer från producenten Öko Caribe i det kakaorika Duarteområdet i Dominikanska republiken.  Region/Producent: Dominikanska Republiken, Öko Caribe Böntyp: Criollo, Trinitario & Nacional Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor, socker
Prisbelönt bean to bar choklad Mörk premiumchoklad från Tanzania
Äkta mörk choklad 74% från Tanzania I Fruktig & syrlig smakprofil 59 kr
En mörk fin choklad med syltiga toner av plommon, körsbär, russin & syrliga äpplen. Passar dig som älskar en choklad med hög syra, som här balanseras av söta och djupa toner. Chokladen tillverkar vi här i Skåne på vår chokladfabrik. Vi hämtar hem kakaobönorna från producenten i Mbingu och rostar och maler kakaon lätt och varsamt för att få fram denna otroligt fylliga och fruktiga chokladen. Om du uppskattar smakerna i vår Tanzania 74% kan vi även rekommendera Darkness 100% som är tillverkad av samma ursrpungskakao men utan socker.  Vikt: 50 gram Vi handlar bönorna av producenten Kokoa Kamili som har sin fermenteringsstation i den lilla byn Mbingu, en tolv timmars skumpig färd på dammiga grusvägar från Dar Es Salaam. Vi har samarbetat med Kokoa Kamili sedan 2016. PRISERSilvermedalj i choklad VM, International Chocolate Awards 2018Bronsmedalj i choklad EM, International Chocolate Awards 2018 Region/Producent: Tanzania, Kokoa Kamili Böntyp: Trinitario Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor, socker
Prisbelönt mörk choklad 100 procent Extra mörk choklad utan socker 100%
Extra mörk choklad 100% utan socker 59 kr
En extra mörk och naturligt sockerfri choklad med intensiva toner av nötter, russin & torkade fikon.  Vår mörka choklad på 100 procent är tillverkad på endast en ingrediens - kakaobönor från Tanzania. Dessa handplockade kakaofrukter har jästs och torkats hos vår producent, Kokoa Kamili, med största noggrannhet och varsamhet. Därefter har de rostats lätt på vår chokladfabrik i Skåne där vi krossat, malt och knådat chokladen till perfektion. Resultatet är en synnerligen elegant, syrlig och fruktig choklad trots sina 100 procent.   Vikt: 50 gram PRISERBronsmedalj i choklad EM, International Chocolate Awards 2018 Region/Producent: Tanzania, Kokoa Kamili* Böntyp: Trinitario Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor *Vi handlar bönorna av producenten Kokoa Kamili som har sin fermenteringsstation i den lilla byn Mbingu, en tolv timmars skumpig färd på dammiga grusvägar från Dar Es Salaam. Vi har samarbetat med Kokoa Kamili sedan 2016.
Prisbelönt lakritshoklad Svenska Kakao Lakrits mjölkchoklad
Lakritschoklad - mjölkchoklad och italiensk lakrits 59 kr
En populär choklad för lakritsälskare där vi kombinerat det bästa av två världar. premiumchoklad och premiumlakrits. En mörk mjölkchoklad (55%) där vi adderat sötsalt italiensk råklakrits från Kalabrien. En choklad med krämiga toner av honung och nötter där lakritsen träder fram starkt mot slutet.   Vikt: 50 gramBönorna i den här chokladen kommer från producenten Öko Caribe i det kakaorika Duarteområdet i Dominikanska republiken.  Region/Producent: Dominikanska Republiken, Öko Caribe Böntyp: Criollo, Trinitario & Nacional Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor, socker, mjölkpulver, kakaosmör, lakrits
Extra mörk chokladkaka Peru Gourmet choklad 85% från Peru
Extra mörk choklad 85% premium kakao från Peru - Single Origin 59 kr
En mörkare choklad med eleganta toner av ros, litchifrukt och nymald svartpeppar. Vi tillverkar all vår choklad från kakaobönor i vår chokladfabrik här på Österlen. Ett äkta chokladhantverk som är unikt i sitt slag. Då innehållet enbart är kakaobönor och lite socker är chokladen naturligt veganskt, glutenfritt och mjölkfritt även om det kan förekomma spår av mjölk och nöt. Prova även vår Peru 72%, en chokladkaka från samma ursprung men med lägre procenthalt för att uppleva skillnaden i smak. Vikt: 50 gram Vi handlar bönorna av producenten Ucayali river cacao som har sin fermenteringsstation utanför Pucallpa i Perus del av Amazonerna.  Region/Producent: Peru, Ucayali River Cacao Böntyp: Comun och lokala varianter av Trinitario Skördeår:  2022 Ingredienser: Kakaobönor, socker
Fin vegansk mjölkchoklad på kokos lyxig vegansk mjölkchoklad
Vegansk mjölkchoklad på kokos 59 kr
En vegansk mylk choklad med kokosflingor som adderats istället för mjölk. En nötig choklad med finstämd balans mellan toner av honung och röda bär. En svensk handgjord chokladkaka som tillverkats bean to bar på vår lilla fabrik i Skåne. Kakaobönorna har odlats utan bekämpningsmedel, skördats för hand och varsamt fermenterats och torkats innan de skeppats till oss för en lätt rostning, malning och förvandling till en len och oemotståndlig vegansk mjölkchoklad.  Vikt: 50 gram Bönorna i den här chokladen kommer från producenten Öko Caribe i det kakaorika Duarteområdet i Dominikanska Republiken.  Region/Producent: Dominikanska Republiken, Öko Caribe Böntyp: Criollo, Trinitario & Nacional Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor, socker, kokos, kakaosmör
Fin premiumchoklad med kardemumma Kardemummachoklad av Svenska Kakao
Chokladkaka med smak av kardemumma - Mörk choklad 71% 59 kr
Som att bita i en kardemummabulle. En mörk choklad där vi adderat aromatisk kardemumma. Perfekt för fikastunden till trekaffet. Chokladkakan tillverkas av kakaobönor från Dominikanska Republiken. En Single Origin choklad av högsta kvalitet. Vi hämtar hem hållbart odlade och etiskt handlade kakaobönor från producenten och tillverkar chokladen här på vår lilla chokladfabrik på Österlen.  Vikt: 50 gram   Region/Producent: Dominikanska Republiken, Öko Caribe Böntyp: Criollo, Trinitario & Nacional Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor, socker, kardemumma  
Fin mjölkchoklad Dark Milk Fin mjölkchoklad från Svenska Kakao
Fin mjölkchoklad - Dark Milk 55% 59 kr
En mörkare, högkvalitativ mjölkchoklad med krämiga toner av honung, röda bär och nötter. Tillverkad från premiumkakao som vi hämtat hem från Dominikanska Republiken. Kakaobönorna har skördats för hand och varsamt jäst och torkat innan de skeppats till vår lilla fabrik på Österlen för att rostas, malas och förvandlas till en krämig, len mjölkchoklad.  Vikt: 50 gramBönorna i den här chokladen kommer från producenten Öko Caribe i det kakaorika Duarteområdet i Dominikanska republiken.  Region/Producent: Dominikanska Republiken, Öko Caribe Böntyp: Criollo, Trinitario & Nacional Skördeår:  2023 Ingredienser: Kakaobönor, socker, mjölkpulver, kakaosmör
Rea
Chokladkit med chokladkakor fin choklad kollektionsbox från Svenska Kakao
Hela vår kollektion av chokladkakor - 13 bars 699 kr 767 kr
Upptäck hela vår kollektion av fin choklad. Exklusiva chokladkakor till ett förmånligt paketpris. Du får tretton chokladkakor i en box. En perfekt present till chokladälskaren eller varför inte för en chokladprovning hemma. All choklad har tillverkats av våra skickliga chokladmakare här på Österlens egna chokladfabrik i Skåne-Tranås. Bean to bar, single origin choklad från Uganda, Tanzania, Peru och Dominikanska Republiken. Vikt: 50 gram/kaka. Totalt 13 kakor.
Chokladbud med fin mörk choklad Singel Origins Chokladbud med mörka chokladkakor
Chokladbud - Mörk choklad på Single origins: Peru, Uganda, Tanzania 169 kr
Choklad är som vin. Beroende på ursprung och process förändras chokladens smak. Upptäck våra single origins. Tre mörka chokladkakor från olika ursprung som ger tre olika smakupplevelser. Perfekt för en chokladprovning hemma eller som present till finsmakaren som älskar premiumchoklad, mat och smak.
Chokladbud med vegansk fin choklad chokladbud med veganska chokladkakor
Chokladbud - Vegansk choklad: Coconut milk, Kardemumma, Mörk choklad 72% 169 kr
Ett chokladbud med tre veganska chokladkakor. En vegansk mylk choklad - Coconut Milk 54%, en mörk chokladkaka på 72% gjord på kakaobönor från Peru samt en chokladkaka med smak av Kardemumma 71%.  En perfekt present för den som älskar fin choklad och samtidigt månar om en etisk och hållbar kakaoindustri. 
Chokladbud med extra mörk choklad Chokladbud med premium chokladkakor
Chokladbud - Riktigt mörk choklad trippel: Peru 85%, Uganda 90%, Tanzania 100% 169 kr
För chokladälskaren som gillar riktigt mörk choklad har vi ett chokladbud på tre  chokladkakor med hög kakaohalt.  Darkness 100%, en mörk choklad gjord på kakaobönor från Tanzania, helt utan socker. Ytterligare två mörka chokladkakor ingår i presentpaketet, Uganda 90% samt Peru 85%.   
Chokladbud med fin mjölkchoklad Tre mjölkchokladkakor från Svenska Kakao
Chokladbud - Trippel mjölkchoklad: Kokoschoklad, Lakritschoklad, Mörk mjölkchoklad 169 kr
Ett chokladbud för den som älskar mjölkchoklad. I detta paket har vi kombinerat våra tre ljusare chokladkakor:  Dark Milk 55%, Lakrits 55% samt Coconut Milk 54%.   
Rea
storpack hantverkschoklad single origin bean to bar från Österlen kollektionsbox med chokladkakor utan omslag
Kvalitetschoklad utan omslag - Gourmetpack chokladkakor 900 kr 1 180 kr
I vårt sortiment av bean to bar choklad har vi allt från 100% mörk hantverkschoklad utan socker till choklad runt 70% från olika ursprung. Därtill kan vi även stoltsera med populära smaksättningar som choklad med havssalt, mörk mjölkchoklad med lakrits, kaffe och kanelbulle eller vår storsäljare, Coconut milk - en vegansk mjölkchoklad på kokos.  I vår serie av choklad i lösvikt ligger fokus på enbart produkten. Samma kvalitet, samma chokladprodukt men levererad i  en enkel förpackning med större mängd och ett lägre pris. Dessa chokladkakor får du inslagna i individuella cellofanpåsar och levererade i en skyddande box. Locket kan tas av och boxen fungerar då som ett chokladställ i ditt svala och mörka skafferi där chokladen stortrivs.  Observera att du kan endast välja en sort per box. Vikt: 50 gram/kaka, 1 kg per box. Totalt 20 kakor.
Chokladprovning med olika single origin choklad. Mörk choklad 70% från olika ursprung. hantverkschoklad från Sverige. Svensk Bean to bar.
Chokladprovningskit - Klassisk 399 kr
Samla kompisgänget eller familjen för en chokladprovning hemma. Djupdyk i  chokladens fascinerande värld och upptäck hur olika ursprung och kakaobönor har helt skilda smakprofiler trots att tillverkningen och ingredienser nästan är identiska. I provningskitet ingår fem chokladkakor från olika ursprung, rostade kakaobönor och kakaonibs. All choklad har tillverkats bean to bar här på vår chokladfabrik i Skåne.Du får även med vårt faktablad:  Lilla chokladskolan. Kitet passar 2-6 personer beroende på hur stora bitar man fördelar. Chokladsorterna som ingår: 100% Darkness från Tanzania74% från Tanzania72% från Uganda72% från Peru70% från Dominikanska Republiken
Extra mörk fin choklad från Uganda 90% 90% mörk choklad från Uganda
Extra mörk chokladkaka 90% - Single Origin Uganda 59 kr
En extra mörk choklad med väldigt lite socker. Fruktiga toner av bananbröd, apelsin och kanel. Vissa tycker att smaken av ett glas bourbon whisky träder fram på slutet. Passar dig som älskar en choklad med hög fruktighet.  Vikt: 50 gram Vi handlar bönorna av producenten Semuliki Forest Cacao som köper nyskördad kakao till ett premiumpris av mer än 1000 bönder där merparten är kvinnor.   Region/Producent: Uganda, Semuliki Forest Cacao Böntyp: Lokala varianter av Trinitario och Amelonado Skördeår:  2022 Ingredienser: Kakaobönor, socker  
Mörk chokladprovning hemma
Chokladprovningskit - Extra mörk choklad 349 kr
Samla vännerna, kollegorna eller familjen för en chokladprovning med extra mörk choklad. I provningskitet ingår fem extra mörka chokladkakor från olika ursprung samt en påse med rostade kakaobönor.Du får även med vårt faktablad:  Lilla chokladskolan. Kitet passar 2-6 personer beroende på hur stora bitar man fördelar. Chokladsorterna som ingår: 100% Darkness från Tanzania90% från Uganda85% från Peru74% från Tanzania70% från Dominikanska Republiken
Chokladproving för hela familjen. Från mörk choklad till ljus choklad från olika ursprung. Tillverkat på Österlen av Svenska Kakao
Chokladprovningskit - Från mörk choklad till mjölkchoklad 399 kr
Samla arbetskollegorna, kompisarna eller varför inte hela släkten  för en chokladprovning med choklad från olika ursprung.I detta provningskit ingår sex chokladkakor  från det allra mörkaste 100% till mjölkchoklad från olika ursprung samt rostade kakaobönorDu får även med vårt faktablad:  Lilla chokladskolan. Kitet passar 2-6 personer beroende på hur stora bitar man fördelar. Chokladsorterna som ingår: 100% Darkness från Tanzania90% från Uganda74% från Tanzania72% från Peru70% från Dominikanska Republiken55% Dark Milk mjölkchoklad från Dominikanska Republiken
Vegansk chokladprovning. Perfekt chokladprovningskit för veganer med vegansk mjölkchoklad och mörk choklad. Testa kakaobönor som också medföljer kitet.
Chokladprovningskit - Vegansk choklad 399 kr
Samla arbetskollegorna, kompisgänget eller varför inte hela familjen för en chokladprovning med äkta choklad från olika ursprung.I detta provningskit ingår sex chokladkakor  från det allra mörkaste 100% till vegansk mylkchoklad från olika ursprung samt rostade kakaobönor.Du får även med vårt faktablad:  Lilla chokladskolan. Kitet passar 2-6 personer beroende på hur stora bitar man fördelar. Chokladsorterna som ingår: 100% Darkness från Tanzania90% från Uganda74% från Tanzania72% från Peru70% från Dominikanska Republiken54% Coconut Milk mylkchoklad från Dominikanska Republiken

Vad är bean to bar choklad?

Bean to bar betyder som det låter, "böna till kaka". När man pratar om Bean to bar choklad menar man egentligen hantverkschoklad där hela processen har tillverkats av samma producent på en plats från kakobönor till färdig choklad. Man har inte köpt färdig choklad eller chokladmassa och smält om till en kaka vilket är det vanliga sättet att "göra choklad". Bean to bar choklad är ett komplext och tidskrävande hantverk och idag finns enbart några få aktörer i Norden som tillverkar choklad från grunden. Svenska Kakao är en av pionjärerna i norden på bean to bar choklad och det som gör vår choklad unik är att vi dels hittar och köper in kakao från producenter som vi träffat och besökt personligen så att vi har en insikt i hela processen från kakaofruktens skörd till chokladen i din hand. Vårt mål är också att med så få ingredienser möjligt, ta fram den naturliga smaken i kakaobönan. Ungefär som vin och kaffe finns det en mängd olika smaker som finns naturligt i kakao och varierar beroende på sort, terroir, väder och process. Vi vill att varje chokladkaka skall vara en unik smakupplevelse.

Vad är mörk choklad och är 70% alltid bäst?

När man pratar om mörk choklad brukar man referera till choklad mellan 70%-100%. Vad betyder procenthalten i en choklad? Många tänker att ju mörkare choklad desto finare choklad men det är egentligen en felaktig indikation. Det säger egentligen bara om hur mycket av chokladen som består av kakao i relation till andra ingredienser. I en choklad som har två ingredienser (kakao och socker) och är 70% mörk består 70% av kakao och 30% av socker. Kvalitet avgörs av kakaons kvalitet, vilken sort den är och hur den odlats och behandlats. Tillverkar du en choklad på 70% av kakao med dålig kvalitet kommer chokladen inte vara god, hur mörk den än är.

Vad är mjölkchoklad?

Mjölkchoklad förväxlas ofta med ljus choklad. Mjölkchoklad är egentligen bara choklad som innehåller mjölk. Det finns exempel på mörk mjölkchoklad runt 50% eller ännu mörkare där man uteslutit socker helt och bara tillverkar en choklad på kakao och mjölk.

Vad är vit choklad?

Vit choklad är kakaofettet med socker och mjölk. Kakaofettet får du fram genom att pressa kakaomassan (de finmalda kakaobönorna) då får du ett pulver och ett fett. Pulvret är det du är van att se i handeln som just kakaopulver. Fettet kan du använda för att göra vit choklad.

PAY WITH CREDIT CARD I KLARNA I SWISH American Express Apple Pay Google Pay Klarna Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa