Recept: Varm choklad deluxe

Recept för två koppar varm choklad

Ingredienser 

3 msk Kakaopulver

3 msk Mörk choklad (minst 70%)

1 msk socker

En nypa salt

6 dl Mjölk (kan bytas mot mandelmjölk)

1/2 tsk Vaniljpulver

 

För den noggranna: En kökstermometer
För de vuxna: En skvätt mörk rom och du har den perfekta kvällsdrycken.

Såhär gör du

  1. Finriv den mörka chokladen så att du har cirka 3 msk.
  2. Blanda med kakaopulver, salt, och vaniljpulver
  3. Vispa ut blandningen i en kastrull med en skvätt av mjölken så att du får en flytande kräm.
  4. Häll på resten av mjölken och värm på medelhög värme.
  5. Viktigt att inte mjölken börjar koka. Därför brukar vi mäta temperaturen. 70 grader är en perfekt varm choklad-temperatur.
  6. Toppa gärna med en klick grädde eller en skvätt rom för de vuxna i sällskapet.