Recept för två koppar varm choklad
Ingredienser
3 msk Kakaopulver
3 msk Mörk choklad (minst 70%)
1 msk socker
En nypa salt
6 dl Mjölk (kan bytas mot mandelmjölk)
1/2 tsk Vaniljpulver
För den noggranna: En kökstermometer
För de vuxna: En skvätt mörk rom och du har den perfekta kvällsdrycken.
Såhär gör du
- Finriv den mörka chokladen så att du har cirka 3 msk.
- Blanda med kakaopulver, salt, och vaniljpulver
- Vispa ut blandningen i en kastrull med en skvätt av mjölken så att du får en flytande kräm.
- Häll på resten av mjölken och värm på medelhög värme.
- Viktigt att inte mjölken börjar koka. Därför brukar vi mäta temperaturen. 70 grader är en perfekt varm choklad-temperatur.
- Toppa gärna med en klick grädde eller en skvätt rom för de vuxna i sällskapet.